25. února 2016

Martin Půlpitel: Za tři roky mezi technologickou špičku

Je čtvrtek dopoledne a včera jsme s Ackee spustili naší první přednášku v roce. Pojďme se vrátit v čase!

Kamarádovi — senior web-developerovi — říkám, že se chystám do školy na BizIT přednášku. „Mají krásný webový stránky a ty texty, podívej na to, čistá práce!“ ukazuju mu, kdo dnes dorazí, a jakožto skrytý lingvista nepřestávám chválit jejich copywritera, on si mezitím web prohlíží a přikyvuje: „Ty si uložím — jako inspiraci, fakt dobrý!“

Zbývá pár minut do začátku přednášky a mně svěřili kluci kameru, nejsem v tom moc kovaná, ale udělala jsem vše ve svých silách, abych vám zprostředkovala ten zážitek!

Po úvodním slovu Míry se zhostil slova Martin Půlpitel, jeden ze zakladatelů Ackee. Získal si pozornost celé přednáškové auly, zcela právem! Čím víc jsem se o Ackee dovídala, tím víc jsem byla zvědavější. Už jen 20 minut do konce, zmocnila se mě úzkost, to uteče jako voda a já chci o Ackee vědět víc, mnohem víc, než stačí dvacet minut vůbec pojmout! Odvrátila jsem hlavu od času, který běžel na obrazovce kamery, a zas se zaposlouchala.
Krásná firma; ne velká, ani ne malá, tak akorát. Poslouchala jsem příběh Ackee jako malá holka a říkala si: „Až budu velká, budu patřit jim!“ Rozhlédla jsem se kolem sebe a měla dojem, že o tom snu nesním sama (třebaže budu úplně jinde, znáte ten pocit, když chcete hned teď někde nebo někým být…?). Martin Půlpitel umí rozhodně lidi nadchnout. Po skončení přednášky následovaly tradičně otázky z publika a po nich jsme se přemístili do nedaleké restaurace, kde jsme ve frequently asked questions pokračovali.

O popřednáškové seznamování s Martinem byl ohromný zájem! Měli jsme rezervaci pro 20 lidí a museli jsme ještě jeden stůl doplnit. Hrdly začala protékat tanková Plzeň, voda, mátový čaj, okurková limonáda, zkrátka vše, co si dovedete v nápojovém lístku představit. Já se seznámila s partičkou ČVUT studentů a dokonce k nám zavítal i student práv. Martin Půlpitel se mezitím na druhém konci stolu věnoval dalšímu hloučku lidí.

Co vás nejvíc dostalo? ptám se ostatních.
„Odebírám Forbes, čtu tam, jak to měly firmy na začátku těžký, ale nikdo ty detaily konkrétně nezmiňuje. Jsem fakt rád, že se o ně s námi Martin podělil.“
„Ty jejich faily! Byl otevřený a řekl, jak to bylo.“

Naproti mně seděl nový zákazník Ackee, o jednu židli dál seděl potenciální zákazník Ackee. Panejo to je něco!, mumlám si tak pro sebe a nestačím se divit! Přemístila jsem se za Martinem, po každé straně seděli i jeho kluci (stále studenti) z Ackee.
„Jaký je Martin šéf?“ odvážila jsem se se jich před Martinem zeptat. Určitě mě napomenete — já se ale nemohla nezeptat! A nedat tak klukům příležitost Martina pochválit a Martinovi si tu chválu vyslechnout.
„Je skvělý, nejlepší, jakého si člověk může přát!“

Pan vrchní nám přišel oznámit, že je po zavíračce, ať se nezlobíme. Pomalu jsme se tedy začali s každou novou tváří loučit, podávali jsme si vzájemně ruce, všem poděkovali za účast a zájem, popřáli Martinovi mnoho sil a všem dobrou noc.

Měla jsem společnou cestu s jedním z Martinových kluků.
„Tak teď už můžeš mluvit!“ popichuju ho.
„Néé, Martin je fakt super šéf, je hrozně vstřícný a chápavý.“

Usínala jsem s dobrým pocitem — poznala jsem další skvělou firmu, českou ke všemu, o  které ještě ledacos uslyšíme! A utvrdila se v tom, že má smysl takové přednášky pořádat. Jako jsou filmy, na které stojí za to chodit do kin, jsou přednášky, které musíte vidět, slyšet, zažít! Tahle byla podle mě jednou z nich.

Video z akce k mání i zde


A já doufám, že se uvidím i s vámi na naší další přednášce. Doražte, protože včetně přednášky pořádáme i social networking, řekneme si ahoj, převyprávíme si dojmy, a jak říkají i kluci z ČVUT: „Jsou tu holky!!!“, snad i ty dorazí v hojném počtu! 


Hoa Nguyen
PR spolku

Žádné komentáře:

Okomentovat