23. února 2015

HelloWorld – nový druh akcí

Většina z vás bude tento pojem znát. Je to první program, který programátor napíše. Analogicky jsme takto pojmenovali i nový druh akcí, které budou umožňovat první bezbolestný styk vašeho podnikatelského nápadu s realitou. 

Spoustu z vás někdy napadne něco realizovat, rozjet svůj byznys. Pouze ale malé procento ten nápad opravdu realizuje. Studenti všeobecně nemají přístup k lidem, kteří pomůžou a rozseknou to buď na „jo!“, nebo „zkus to vzít tímto směrem…“. Dál se v tom utápí a pak na to zapomenou kvůli práci, která je nebaví. Chybí jim člověk, který by je nakopnul.

HelloWorld je platforma pro setkání omezeného počtu lidí s nápadem k realizaci a člověkem z praxe – většinou náš přednášející, kterého už znáte, řekne vám svůj pohled na věc a prodiskutujete, jak postupovat dál. Vedlejším produktem může být spojení dvou či více nápadů v jeden a hlavně kontakty na lidi, kteří smýšlejí stejně jako vy.

Nebojte se říct svůj nápad nahlas, najděte v sobě špetku odvahy a přijďte mezi ostatní, kteří chtějí něco změnit!

První setkání bude v počtu pěti studentů a mentor Ondra Krátký, spoluzakladatel Liftago. Nebudeme po vás vyžadovat nic jiného, než stručné představení vašeho nápadu v maximálně třech minutách. Dále bude pokračovat diskuze. Dle zájmu a feedbacku se bude HelloWorld upravovat – počet lidí, nároky na vaši přípravu atd., nicméně nyní to necháme naprosto v základě. 

Dejte nám vědět, co si o tom myslíte, oceníme každou zpětnou vazbu.

Stanislav Vedra
Prezident spolku

Žádné komentáře:

Okomentovat